Ολομέλεια προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στην Καλαμάτα Επί τάπητος το ζήτημα των ιατρικών αμοιβών και της συλλογικής σύμβασης εργασίας

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη πόλη της Καλαμάτας η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου που εκπροσώπησε την ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. και απηύθυνε πρόταση πολυεπίπεδης συνεργασίας για την ψυχική υγεία.

Η αποτίμηση της κατάστασης στο Ε.Σ.Υ. όπως περιγράφεται στην απόφαση της Συνόδου, απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις, καθώς διαπιστώνεται σημαντική επιδείνωση. Επιπλέον οι ρυθμίσεις του τελευταίου 6μήνου που αφορούν στον χρόνο των νοσοκομειακών ιατρών πέραν του εργάσιμου ωραρίου, ούτε μεταρρύθμιση συνιστούν, ούτε σημαντική επίδραση θα έχουν. Και για το λόγο αυτό, η ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. οφείλει να ασχοληθεί με την κύρια λειτουργία των Νοσοκομείων στα οποία εδώ και 4 μήνες έχει προστεθεί και διοικητική αβεβαιότητα.

Οι απολαβές των ιατρών του Ε.Σ.Υ. είναι υποδιπλάσιες των Ευρωπαίων συναδέλφων τους ενώ και τα κίνητρα για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές που εξαγγέλλει κάθε τόσο το υπουργείο Υγείας, δεν συνάδουν με όσα ο Π.Ι.Σ. υποδεικνύει ως προτεραιότητες. Σημαντική εκκρεμότητα αποτελεί η από έτους υποχρέωση της Πολιτείας να αναπροσαρμόσει το επίδομα των ιατρών που υπηρετούν στις άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «το Ε.Σ.Υ. δεν είναι ελκυστικό για τους ιατρούς λόγω των χαμηλών αμοιβών, των συνθηκών εργασίας και του διοικητικού του μοντέλου».

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας, διεξήχθη μάλιστα εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν σε υγειονομικές δομές της χώρας αλλά και αναφορά στις επανειλημμένες αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο, ώστε οι απολαβές των ιατρών να ανέλθουν σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλιώς οι προκηρύξεις γιατρών θα συνεχίσουν να αποβαίνουν άγονες.
Σας επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης που ελήφθη για το συγκεκριμένο θέμα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων στην Καλαμάτα.

Γραφείου Τύπου ΠΙΣ.

 

Ανακοίνωση (PDF)

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00
ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς