Ιουν
17

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Λόγω επείγουσας ανάγκης κάλυψης των τουριστικών καταλυμάτων με ιατρικό προσωπικό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μέλη του ΙΣΚ μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον ΙΣΚ προκειμένου να συνταχθεί και να κοινοποιηθεί η λίστα με τους διαθέσιμους ιατρούς. 

Περισσότερα...

Μαρ
11

Οδηγίες για ιδιώτες ιατρούς - Διαχείριση εμπύρετων περιστατικών / ύποπτου κρούσματος με λοίμωξη από το νέο Κοροναιό.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΩΣΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΑΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟ.

Περισσότερα...

Μαρ
05
Ενημέρωση κοινού σχετικά με τις προφυλάξεις για το το κοροναϊό Covid 19

Ενημέρωση κοινού σχετικά με τις προφυλάξεις για το το κοροναϊό Covid 19

 

Δείτε τις οδηγίες:

Περισσότερα...

Φεβ
12
Στη μνήμη του Προέδρου της Καρδιάς μας, Μιχάλη  Βλασταράκου

Στη μνήμη του Προέδρου της Καρδιάς μας, Μιχάλη Βλασταράκου

 

Η πρώτη μας συνάντηση τον Οκτώβριο του 2013 με το Μιχάλη Βλασταράκο, στα γραφεία του ΠΙΣ όπου σαν νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του ΙΣΚ τον επισκέφτηκα, ήταν η αρχή μιας σχέσης αλληλοεκτίμησης και σεβασμού που εξελίχθηκε σε σχέση φιλίας και αγάπης.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος δεν ήταν τυπικά ένας Πρόεδρος του ΠΙΣ. Ήταν ευγενής, πρόσχαρος, δοτικός, ενωτικός άνθρωπος. Ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους μας. Ένας άνθρωπος με όραμα, ένας πιστός οπαδός του Ιπποκρατικού ιδεώδους.

Τιμούσε και σεβόταν όλους τους συναδέλφους του και τους πολιτικούς του αντιπάλους διαχειριζόμενος τις κρίσεις πάντα με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Περισσότερα...

Δεκ
09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη λειτουργία του Ματζαβινάτειου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει για άλλη μία φορά την σαφή θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης Μονάδας Υγείας η οποία θα μπορεί να καλύπτει τον πληθυσμό, μόνιμο και εποχιακό, της περιοχής.

Περισσότερα...

Οκτ
14
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΚ

ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019 ΤΟΥ ΙΣΚ»

Σας καλούμε στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου μας 1η Συνεδρία την Τετάρτη 23/10/19 και ώρα 13:30 στην αίθουσα «Κρασά» του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.   Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρα 13:30 στην ίδια αίθουσα.

Περισσότερα...

Σεπ
23
Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία»

Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία»

5 Οκτωβρίου 2019
Πάτρα, Πολυχώρος Αγορά Αργύρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα...

Μάι
22
O ΙΣΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα

O ΙΣΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που ασφυκτιά κάτω από τα απανωτά σωρευτικά χαράτσια του clawback και των περικοπών στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ,σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επαίρεται για τα υπερπλεονάσματα και τις αυξημένες παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται. Το κράτος ουσιαστικά δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους και τελικά  οδηγεί τους Έλληνες ιατρούς στην οικονομική εξαθλίωση και στην ξενιτιά.

Περισσότερα...

Μάι
13
Σχετικά με την συνταγογράφηση ναρκωτικών

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ

 

Σχετικά με την συνταγογράφηση ναρκωτικών: 

Νέος νόμος (PDF)

Απρ
15
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΚ

Ο ΙΣΚ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΓΝΝΚ  με τις παραιτήσεις του Διευθυντού κ. Γιαννάτου Ευάγγελου ,της Επιμελήτριας Α΄ κ. Κόκκινου Βασιλικής, σύσσωμου του Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού και των δύο Επιμελητών Α' και Β' της Παθολογικής Κλινικής ,στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση  που συγκλήθηκε την Παρασκευή 12/4/2019 καταθέτει το ακόλουθο ψήφισμα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στηρίζοντας τις αποφάσεις τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε επιτέλους να ακουστεί η κραυγή αγωνίας τους και να παραμείνουν  στις θέσεις  που  επί δεκαετίες υπηρετούν επιτυχημένα.

Στηλιτεύουμε συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα ,την αξιοπρέπεια και την επιστημοσύνη συναδέλφων που δίνουν καθημερινό αγώνα ,με μοναδικό τους σκοπό την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας
και την εξασφάλιση του αγαθού της Υγείας που δικαιούται ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει.

Περισσότερα...

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 του νόμου 4675/2020 (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020)

     

    1. ΓΕΝΙΚΑ

    Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 «Τρόπος διάθεσης αντιβιοτικών φαρμάκων»  του νόμου 4675/2020 «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020).

     

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 17:30 - 20:30

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς