Δεκ
09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη λειτουργία του Ματζαβινάτειου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει για άλλη μία φορά την σαφή θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης Μονάδας Υγείας η οποία θα μπορεί να καλύπτει τον πληθυσμό, μόνιμο και εποχιακό, της περιοχής.

Περισσότερα...

Οκτ
14
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΚ

ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019 ΤΟΥ ΙΣΚ»

Σας καλούμε στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου μας 1η Συνεδρία την Τετάρτη 23/10/19 και ώρα 13:30 στην αίθουσα «Κρασά» του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.   Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρα 13:30 στην ίδια αίθουσα.

Περισσότερα...

Σεπ
23
Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία»

Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία»

5 Οκτωβρίου 2019
Πάτρα, Πολυχώρος Αγορά Αργύρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» στοχεύοντας στην αλληλοενημέρωση με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζει τις εκδηλώσεις με τίτλο «Η Ρευματολογία στην Ιατρική κοινότητα». Η επιτυχία της περυσινής ημερίδας με θέμα «Φλεγμονώδης Οσφυαλγία», αλλά και η καθημερινή ιατρική πρακτική δείχνει ότι η ανάγκη επικοινωνίας των Ρευματολόγων με την υπόλοιπη Ιατρική κοινότητα είναι επιτακτική. Γιατί οι σωστά ενημερωμένοι Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι, Ορθοπεδικοί, αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι πίσω από ένα κοινό σύμπτωμα, όπως η αρθρίτιδα, μπορεί να κρύβεται ένα σοβαρό ρευματικό νόσημα. Η έγκαιρη διάγνωση, η παραπομπή του ασθενή στον Ρευματολόγο και η πρώιμη εφαρμογή των σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών βελτιώνουν σημαντικά τη φυσική πορεία του ρευματικού νοσήματος.

Περισσότερα...

Μάι
22
O ΙΣΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα

O ΙΣΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που ασφυκτιά κάτω από τα απανωτά σωρευτικά χαράτσια του clawback και των περικοπών στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ,σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επαίρεται για τα υπερπλεονάσματα και τις αυξημένες παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται. Το κράτος ουσιαστικά δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους και τελικά  οδηγεί τους Έλληνες ιατρούς στην οικονομική εξαθλίωση και στην ξενιτιά.

Περισσότερα...

Μάι
13
Σχετικά με την συνταγογράφηση ναρκωτικών

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ

 

Σχετικά με την συνταγογράφηση ναρκωτικών: 

Νέος νόμος (PDF)

Απρ
15
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΚ

Ο ΙΣΚ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΓΝΝΚ  με τις παραιτήσεις του Διευθυντού κ. Γιαννάτου Ευάγγελου ,της Επιμελήτριας Α΄ κ. Κόκκινου Βασιλικής, σύσσωμου του Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού και των δύο Επιμελητών Α' και Β' της Παθολογικής Κλινικής ,στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση  που συγκλήθηκε την Παρασκευή 12/4/2019 καταθέτει το ακόλουθο ψήφισμα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στηρίζοντας τις αποφάσεις τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε επιτέλους να ακουστεί η κραυγή αγωνίας τους και να παραμείνουν  στις θέσεις  που  επί δεκαετίες υπηρετούν επιτυχημένα.

Στηλιτεύουμε συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα ,την αξιοπρέπεια και την επιστημοσύνη συναδέλφων που δίνουν καθημερινό αγώνα ,με μοναδικό τους σκοπό την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας
και την εξασφάλιση του αγαθού της Υγείας που δικαιούται ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει.

Περισσότερα...

Φεβ
05
Κοπή Βασιλόπιτας

Κοπή Βασιλόπιτας

κοπή βασιλόπιτας ιατρικού συλλόγου κεφαλονιάςΗ Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΙΣΚ σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, στο Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ», στα Διλινάτα.

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!
ΜΕΝΟΥ: 20 ΕΥΡΩ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ: 10 ΕΥΡΩ

Νοε
05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεδομένου των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρείται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Κ. και συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον στη στελέχωση Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα παρακαλούμε όπως προβείτε έγκαιρα και όχι πάλι εκ των υστέρων στις απαραίτητες εκ του νόμου ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση του Νοσοκομείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η δοκιμασμένη και αποτυχημένη προσωρινή λύση της αφαίμαξης προσωπικού από άλλες Μονάδες Υγείας του νησιού δεν μπορεί πλέον να εφαρμοσθεί αφού λειτουργούν και αυτές, εδώ και πολύ καιρό, πέραν του ασφαλούς ορίου.

Περισσότερα...

Νοε
02

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ και για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο

του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας λόγω της απουσίας και των δύο Μικροβιολόγων Ιατρών εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων αν και όχι απροειδοποίητα. Δεδομένου της σοβαρότητας του γεγονότος ως αναφορά αφενός μεν την λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την στήριξη του Μικροβιολογικού εργαστηρίου και αφετέρου τις σοβαρές συνέπειες στην Δημόσια Υγεία, παρακαλούμε όπως οι από τον Νόμο Υπεύθυνοι (Διοικητής, 6η ΥΠΕ) να επιλύσουν άμεσα και ουσιαστικά το ζήτημα ώστε να μην κριθεί απαραίτητη η παρέμβαση Εισαγγελέως.

Περισσότερα...

Σεπ
25
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ορθη επαναληψη (ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ)

ΚΑΛΟΥΜΕ

Για διαδικαστικούς λόγους προκηρύσσονται εκλογές την Κυριακή 21/10/18 για την ανάδειξη των οργάνων του ΙΣΚ, βάση της νέας Ιατρικής νομοθεσίας ν.4512/17/01/18 και την απόφαση του ΠΙΣ ΜΕ α.π. 501/01/03/18.
Καλούμε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΣΚ), σε εκλογές στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας, στην αίθουσα «Κρασά» από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., για την ανάδειξη:

 1. Εννέα (9) Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Προέδρου, Αντιπροέδρου, έξι (6) τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
 3. Τριών Τακτικών Μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής και τριών Αναπληρωματικών μελών.
 4. Δύο Εκπροσώπων του ΙΣΚ για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Περισσότερα...

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.

  Θέμα:

  • Κρίσιμη συνάντηση του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέματα συνεχή «κουρέματα» στις αμοιβές των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα

  Με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μαζί με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και το σύνολο των φορέων του κλάδου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το εξοντωτικό clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ιατρικό κόσμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες μικρά και μεγάλα εργαστήρια και ιατρεία.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 17:30 - 20:30

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς