Μάι
23
100 ΧΡΟΝΙΑ  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟΥ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟΥ

 

O Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης θα συμμετέχει δια του Προέδρου του.

Πρόγραμμα (PDF)

Μάι
23
1ο Forum Υγείας - Divani Caravel

1ο Forum Υγείας - Divani Caravel

 

Το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, διοργανώνει στις 31 Μάϊου – 1 Ιουνίου 2024,  το 1ο Forum Υγείας. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε καθοριστικά με τις θέσεις και τις προτάσεις μας στην βελτίωση της φροντίδας υγείας των συμπολιτών μας. Σκοπός μας είναι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός.

Το Forum Υγείας θα το πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου με στρογγυλά τραπέζια επίκαιρης θεματολογίας, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).

Μάι
08
Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση Πυρηνικής Φυσικής

Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση Πυρηνικής Φυσικής

 

Εκ μέρους του Κλινικού Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, του Tμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γ.Α.Κ, Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, στο μαγευτικό Κάστρο των Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για πανελλήνιας εμβέλειας συνέδριο με διάρκεια 3 ημερών (έναρξη Παρασκευή και λήξη Κυριακή μεσημέρι)

η  εγγραφή στην Εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ το επιστημονικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα: www.nuclearmedicine-ioannina.gr

 

Μαρ
28
Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου Δράσεις δημόσιας Υγείας

Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου Δράσεις δημόσιας Υγείας

Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το ανωτέρω  Νομοσχέδιο ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης συντασσόμενος με πλειάδα Ιατρικών Συλλόγων, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

  1. Όσον αφορά το άρθρο 34 που προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 326, παρ. 2 του Ν.4512/2018 και δίνει τη δυνατότητα πειθαρχικού ελέγχου μελών Δ.Σ. και Π.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. και του ΑΠΣΙ, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ., θεωρούμε ότι: Αντίκειται σε κάθε αρχή δικαίου, έρχεται σε αντίθεση με άρθρα του ισχύοντος νόμου, αντιβαίνει την συνταγματική αρχή της ισότητας και ως εκ τούτου δημιουργεί προϋποθέσεις ακυρότητας από τα αρμόδια Δικαστήρια. Παράλληλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων (πρωτοβάθμια όργανα), διότι μειώνει την αυτονομία τους και στην πράξη δημιουργεί μηχανισμούς χειραγώγησης τους. Τέλος θέτει υπό ομηρία της εκάστοτε συγκυριακής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., το σύνολο των αιρετών εκπροσώπων των ιατρών. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.            
  2. Το άρθρο 56 παρ. 4 που προβλέπει την κατάργηση της παρ. 8 του άρθρου 279 του Ν.4512/2018 και νομιμοποιεί τη συμμετοχή εκπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ., ακόμη και αν ο Ιατρικός  Σύλλογος δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος, θεωρούμε ότι και αυτή η διάταξη αντίκειται στις αρχές κράτους δικαίου, είναι αντίθετη με τις διατάξεις που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία των πάσης φύσεως σωματείων, αλλά και του ίδιου του Π.Ι.Σ. ως Ν.Π.Δ.Δ.  Παράλληλα θα υπονομεύσει την οικονομική διαχείριση και αυτάρκεια του Π.Ι.Σ. και θα δημιουργήσει μηχανισμούς νόθευσης του εκλογικού σώματος. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την απόσυρση και της συγκεκριμένης παραγράφου.                                                                                                                      

Περισσότερα...

Φεβ
23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεβ
22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τη πληρεξούσια δικηγόρο του Συλλόγου, και κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου, υπέβαλε αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα των εν Κεφαλληνία Πλημμελειοδικών, συνοδευόμενη από αναφορές Ιατρών, για την άμεση ποινική διερεύνηση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, δημιουργησάντων κινδυνώδη κατάσταση για την υγεία ασθενών και τη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ


Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

Φεβ
13
Εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00
ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς