Σεπ
26
Η ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΝΕΦΡΟΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Η ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΝΕΦΡΟΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι Το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), σταθερά προσανατολισμένο στην προσπάθεια αλληλοενημέρωσης με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά την επιστημονική συνάντηση «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα» με θέμα «Νεφρός και Ρευματικά Νοσήματα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Οκτώβρη 2023, στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη.

Οι ασθενείς με συστηματικά ρευματικά νοσήματα εμφανίζουν συχνά προσβολή του νεφρού, που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους και τους οδηγεί σε αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα. Στόχος της ημερίδας είναι η γόνιμη ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, στους οποίους απευθύνονται οι ρευματοπαθείς με νεφρική προσβολή.

Θα  συζητηθούν  πρακτικά  θέματα  που  αφορούν  στην  έγκαιρη  διάγνωση, την εκτίμηση της σοβαρότητας της προσβολής των νεφρών, καθώς και τις πρόσφατες θεραπευτικές εξελίξεις, παράγοντες που συμβάλλουν στην βελτίωση της πρόγνωσης και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ρευματοπαθών με νεφρική προσβολή.

Μια ομάδα από έμπειρους ομιλητές, με διαλέξεις και παρουσιάσεις επιλεγμένων περιστατικών, αλλά και η δική σας διαδραστική συμμετοχή εγγυώνται την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Με εκτίμηση

Π. Ε. Γεωργίου
Ρευματολόγος

 

 

Αυγ
07
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης επανέρχεται στο θέμα της λειτουργίας της δημόσιας υγείας στο νησί της Ιθάκης.

Μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Παξινού πληθώρα προβλημάτων έχουν προκύψει. Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, καθώς και η μοναδική παθολόγος του· εν μέσω αυξημένης προσέλευσης τουριστών στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να επισπευτούν οι διαδικασίες για τη συνεργασία του κ. Παξινού, ως ιδιώτη πλέον, με το Κ.Υ. και να ενισχυθεί και το Κ.Υ. Ιθάκης με μετακίνηση ιατρού που θα θέλει να εργαστεί κι ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ

Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

 

 

Αυγ
03
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια της καλής φίλης και συναδέλφου Μαρίας Κομποθέκρα. Η Μαρία επί σειρά ετών ήταν Γενική Γραμματέας αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Μας κέρδισε όλους με την ειλικρίνειά της, την αμεσότητά της και τη ζωντάνια της. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη θυγατέρα της και στους λοιπούς οικείους της.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

 

Ιουλ
31
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η γραμματεία του ΙΣΚ για το μήνα  Αύγουστο θα λειτουργεί μόνο κάθε Δευτέρα 10:00 με 14:00.
Για έκδοση πιστοποιητικού ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε παρακαλούμε να το ζητάτε έγκαιρα για τη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.
Ιουλ
20
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΚΕΦΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με θλίψη, απορία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του καλού φίλου και συναδέλφου Περδικάρη Διονύσιου.

Δεδομένου ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος συνάδελφος εκβιαστικά ωθείτε σε παραίτηση (την πρώτη φορά ευτυχώς προλάβαμε) πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Γ.Ν. Κεφ/νίας που κατάφερε να εκδιώξει άλλον έναν ιατρό.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος με το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί θεωρήθηκε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Κεφ/νίας ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υγείας του και της εφημέρευσης στο ΤΕΠ Ληξουρίου.

Να σημειώσουμε ότι ο συνάδελφος καλύπτει εφημεριακά τις ανάγκες του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με περίπου δέκα εφημερίες ανά μήνα, αλλά επίσης καλύπτει και τα εξωτερικά ιατρεία στο Γ.Ν. Ληξουρίου, αλλά και περιφερειακά ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής. Η παραίτηση του επομένως αποσταθεροποιεί και τη λειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Κ, αλλά και ευρύτερα τη δημόσια υγεία στην περιοχή της Παλικής.

Περισσότερα...

Ιουν
27
Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, 15-17 Σεπτεμβρίου 2023, ξενοδοχείο Valis, Βόλος

Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, 15-17 Σεπτεμβρίου 2023, ξενοδοχείο Valis, Βόλος

 

διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Valis, στον Βόλο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.globalevents.gr

 

Περισσότερα...

Ιουν
27
Εντατικό Course στην Υπερηχογραφία & Εμβρυϊκή Ιατρική | 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 | Hotel Grand Serai, Ιωάννινα

Εντατικό Course στην Υπερηχογραφία & Εμβρυϊκή Ιατρική | 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 | Hotel Grand Serai, Ιωάννινα

 

Εκ μέρους του καθηγητού Γεώργιου Μακρυδήμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή του Εντατικού Course στην Υπερηχογραφία & Εμβρυϊκή Ιατρική, της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία, στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023,

στο ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα

Ιουν
16
Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων - Γιατί ειναι σημαντική

Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων - Γιατί ειναι σημαντική

Μάι
29
ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛIΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚH ΠΑΘΟΛΟΓIΑ

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛIΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚH ΠΑΘΟΛΟΓIΑ

 

της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε συν-διοργάνωση με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μάρκος Μαραγκός, υβριδικά από τις 6 έως και τις 8 Οκτωβρίου 2023, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. (https://congressworld.gr/event/neoteres-exelixeis-stin-esoteriki-pathologia/)

Περισσότερα...

Μάι
08
Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

 

Με απορία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση που υπογράφουν κάποιοι κύριοι-κυρίες ως εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Επειδή γνωρίζουμε ότι στο εν λόγω ίδρυμα δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων θα παρακαλούσαμε να δημοσιευτεί η λίστα με τους υπογράφοντες εργαζόμενους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης σαν θεσμικό όργανο δεν κάνει ψευδείς ανακοινώσεις ούτε φυσικά καταφέρεται κατά άλλων εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας διότι εκλαμβάνουμε την φράση περί «ψευδών ανακοινώσεων θεσμικών οργάνων» ως μια μορφή συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου.  

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη δομή καθώς κι όλοι οι κάτοικοι της Παλικής, είναι βέβαιο ότι είναι μαζί μας στη προσπάθεια να μείνει η συγκεκριμένη ιατρός, αλλά και κάθε ιατρός στο νησί μας.

Περισσότερα...

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00
ΤΡΙ-ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς