Μαρ
28
Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου Δράσεις δημόσιας Υγείας

Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου Δράσεις δημόσιας Υγείας

Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το ανωτέρω  Νομοσχέδιο ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης συντασσόμενος με πλειάδα Ιατρικών Συλλόγων, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

  1. Όσον αφορά το άρθρο 34 που προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 326, παρ. 2 του Ν.4512/2018 και δίνει τη δυνατότητα πειθαρχικού ελέγχου μελών Δ.Σ. και Π.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. και του ΑΠΣΙ, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ., θεωρούμε ότι: Αντίκειται σε κάθε αρχή δικαίου, έρχεται σε αντίθεση με άρθρα του ισχύοντος νόμου, αντιβαίνει την συνταγματική αρχή της ισότητας και ως εκ τούτου δημιουργεί προϋποθέσεις ακυρότητας από τα αρμόδια Δικαστήρια. Παράλληλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων (πρωτοβάθμια όργανα), διότι μειώνει την αυτονομία τους και στην πράξη δημιουργεί μηχανισμούς χειραγώγησης τους. Τέλος θέτει υπό ομηρία της εκάστοτε συγκυριακής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., το σύνολο των αιρετών εκπροσώπων των ιατρών. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.            
  2. Το άρθρο 56 παρ. 4 που προβλέπει την κατάργηση της παρ. 8 του άρθρου 279 του Ν.4512/2018 και νομιμοποιεί τη συμμετοχή εκπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ., ακόμη και αν ο Ιατρικός  Σύλλογος δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος, θεωρούμε ότι και αυτή η διάταξη αντίκειται στις αρχές κράτους δικαίου, είναι αντίθετη με τις διατάξεις που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία των πάσης φύσεως σωματείων, αλλά και του ίδιου του Π.Ι.Σ. ως Ν.Π.Δ.Δ.  Παράλληλα θα υπονομεύσει την οικονομική διαχείριση και αυτάρκεια του Π.Ι.Σ. και θα δημιουργήσει μηχανισμούς νόθευσης του εκλογικού σώματος. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την απόσυρση και της συγκεκριμένης παραγράφου.                                                                                                                      

Περισσότερα...

Φεβ
23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεβ
22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τη πληρεξούσια δικηγόρο του Συλλόγου, και κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου, υπέβαλε αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα των εν Κεφαλληνία Πλημμελειοδικών, συνοδευόμενη από αναφορές Ιατρών, για την άμεση ποινική διερεύνηση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, δημιουργησάντων κινδυνώδη κατάσταση για την υγεία ασθενών και τη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ


Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

Φεβ
13
Εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Ιαν
26
1η Παιδορευματολογική Ημερίδα

1η Παιδορευματολογική Ημερίδα

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της 1ης Παιδορευματολογικής Ημερίδας, υπό την αιγίδα της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ στη Θεσσαλονίκη. Η επιμορφωτική αυτή εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιάτρους αλλά και σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στη διάγνωση και διαχείριση παιδιών και εφήβων με Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (ΝΡΝ) όπως σε Οφθαλμίατρους, Ακτινοδιαγνώστες, Ορθοπεδικούς, Δερματολόγους, Παιδοψυχίατρους καθώς και Ρευματολόγους ενηλίκων που θα αναλάβουν την παρακολούθηση όσων ασθενών απαιτηθεί μετά την ενηλικίωσή τους.

Περισσότερα...

Δεκ
21
Καλές Γιορτές

Καλές Γιορτές

 

Η γραμματεία θα παραμείνει κλειστή από 25/12/2023 έως 3/1/2024

*Καλές γιορτές*

 

 

 

Νοε
07
Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ / 12 - 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ / 12 - 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

 

θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή της Εκπαιδευτικής Διημερίδας υπό τον τίτλο: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού & Μεταμοσχεύσεις: Θεραπευτικές εξελίξεις και σύγχρονες τεχνικές».

Η Εκπαιδευτική Διημερίδα που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στην Αθήνα, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης Νεοπλασμάτων Πεπτικού (Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ.), με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.

Περισσότερα...

Οκτ
27
Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Σάμης Κεφαλληνίας 30 Οκτωβρίου – 03 Νοεμβρίου 2023

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές-Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Σάμης Κεφαλληνίας 30 Οκτωβρίου – 03 Νοεμβρίου 2023

 

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και το Λιμεναρχείο Σάμης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμης και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Παιδίατροι και Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού:

Περισσότερα...

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Χορήγηση δωρεάν ψηφιακής υπογραφής στα μέλη του Συλλόγου

    Αξιότιμες/οι συνάδελφοι,

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφάλισε τη δυνατότητα δωρεάν χορήγησης ψηφιακής υπογραφής στους γιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

    Σκοπός είναι η διευκόλυνση της ψηφιοποίησης διαδικασιών και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με χρήση ψηφιακής υπογραφής. Οι ψηφιακές υπογραφές έχουν νομική ισχύ ισοδύναμη ιδιόχειρης υπογραφής, επειδή συνδέονται κρυπτογραφικά με το υπογεγραμμένο έγγραφο και μπορούν να επαληθευτούν.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00
ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς