ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΚ, κ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενόψει των επικείμενων εκλογών, στις 16 Οκτωβρίου 2022, του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ευχαριστήσω για την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου σε όλη τη διάρκεια της πορείας μου στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου.

Από το 2006 που επέστρεψα ως ειδικευμένη ιατρός στο νησί μας, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς. Από τις εκλογές του 2007 υπηρετώ τον Ιατρικό Σύλλογο με την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως , του απλού μέλους , αλλά και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. τα τελευταία 9 χρόνια.

            Καθ’ όλη την πορεία μου, σκοπός μου ήταν να ενισχύσω τον θεσμικό ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου, ως συμβούλου της Πολιτείας και της κοινωνίας για θέματα υγείας, να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του ΙΣΚ, να συμβάλω στην επιστημονική παρουσία του Συλλόγου με τη διεξαγωγή συνεδρίων και ημερίδων ιατρικών θεμάτων, να διατηρήσω την ενότητα της ιατρικής κοινότητας και να προασπίσω τα δικαιώματα των ιατρών, ασθενών αλλά και όλων των πολιτών του νησιού μας.

            Με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των οποίων υπήρξα Πρόεδρος, τους οποίους και ιδιαιτέρως ευχαριστώ, κατορθώσαμε:

 

 • Να συνδιαλαγούμε με τους εκάστοτε Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Δημάρχους του νησιού μας
 • Επιτύχαμε συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας όπου προωθήσαμε τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας
 • Συμμετείχαμε σε Δημοτικά συμβούλια αλλά και σε οποιοδήποτε επιτροπή υγείας που συστάθηκε και ο ρόλος του ιατρικού συλλόγου ήταν πρωταρχικός
 • Σε περιόδους κρίσης (σεισμοί 2014, Πανδημία Covid 19) παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο , την κατεστραμμένη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το μικρό αριθμό των ιδιωτών ιατρών, o Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και το σύνολο των μελών του στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας ήθος, υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα καθήκοντος τιμώντας το Ιπποκρατικό Ιδεώδες.
 • Πραγματοποιήσαμε ημερίδες ιατρικών θεμάτων και Επιστημονικά Συνέδρια Πανελλήνιας εμβέλειας (Συνέδριο Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν., Παιδο-ογκολογικό Συνέδριο), τα οποία και καθιερώθηκαν ανά διετία.
 • Διασώσαμε το παλαιό αρχείο του ιατρικού συλλόγου, με μεγάλη ιστορική και επιστημονική αξία, το οποίο και παραδώσαμε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους για φύλαξη και διατήρησή του.
 • Εκσυγχρονίσαμε και εμπλουτίσαμε το νέο αρχείο του ΙΣΚ και φροντίσαμε για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των μελών μας.

Στην διάρκεια της 9ετούς θητείας μου ως Πρόεδρος του ΙΣΚ, είχα ενεργή παρουσία σε όλες τις Συνόδους Προέδρων και τις Γενικές Συνελεύσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όχι μόνο ως ακροάτρια αλλά και ως ομιλήτρια προασπίζοντας πάντα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιατρών και μεταφέροντας τις απόψεις των συναδέλφων μου και τα προβλήματα του νησιού μας ,στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου ρόλου.

Τον Ιούνιο του 2015, μας τίμησαν με την επίσκεψή τους στο νησί μας , ο Αείμνηστος Πρόεδρος του ΠΙΣ Βλασταράκος Μιχαήλ και ο Αντιπρόεδρος κος Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος, δείχνοντας την άμεση ευαισθητοποίηση και τη συμπαράστασή τους στο Δ.Σ , στην προσπάθεια μας να διαχειριστούμε προβλήματα  στην κρίσιμη μετασεισμική περίοδο που βίωνε ο τόπος μας.

Το 2015 ο τότε Πρόεδρος του ΠΙΣ –Βλασταράκος Μιχαήλ- με τίμησε με τη πρόταση του να είμαι υποψήφια για το Δ.Σ. του ΠΙΣ στο ψηφοδέλτιό του.

Διατελώ μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ από την ίδρυσή του το 2015, ως Υπεύθυνη στον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού και στον Τομέα Ιατρική Εργασίας.  Το 2019 ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Εξαδάχτυλος Αθανάσιος ανανέωσε την θητεία μου τοποθετώντας με ως Υπεύθυνη στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας, έως και σήμερα.

 

Μετά από αυτή την πορεία μου, απόφασή μου είναι να μην είμαι υποψήφια για το Δ.Σ. του Ιατρικού  Συλλόγου στις επικείμενες εκλογές κρίνοντας ότι είναι η ώρα νέοι συνάδελφοι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να συνεχίσουν την πορεία του συλλόγου με βάση το δικό τους όραμα. Η στήριξη και η βοήθειά μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει είναι δεδομένη.

Ζητώ τη δική σας στήριξη και την ψήφο σας, ως υποψήφια για Εκπρόσωπος στον ΠΙΣ, προκειμένου να συνεχίσω να εκπροσωπώ την ιατρική μας κοινότητα έχοντας την εμπειρία και τη διάθεση , μέσω μιας νέας θέσης ευθύνης.

 

Αργοστόλι,23/09/2022

 

                  Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Πρόεδρος του ΙΣΚ

Σοφία Ζαφειράτου

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

 • Αντιγριπικό Εμβόλιο

   

  Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης.

  Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές. Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΤΡΙ-ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς