Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, στην Κεντρική Αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης με την συνεργασία του Αντιδημάρχου Υγείας –Πρόνοιας κ. Κεκάτου Ευάγγελου σε μία σεμνή αλλά έντονα συναισθηματικά φορτισμένη Τελετή, τίμησε τον Καθηγητή κ. Φώτη Παυλάτο.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σοφία Ζαφειράτου προσέφερε συμβολικά και σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού της Ιατρικής Οικογένειας του Νησιού, Τιμητική Πλακέτα στον κ. Παυλάτο, για το σύνολο του με διεθνή ακτινοβολία, Εκπαιδευτικού του Έργου και γενικότερα της ανεκτίμητης προσφοράς του στον χώρο της Επιστήμης, με την καθιέρωση, μεταξύ των άλλων και του “Pavlatos Test”.

20161006 deltio typou iatrikos syllogos kefalonias tima ton kathigiti foti paulatoΤην εκδήλωση που χαιρέτησαν οι:

  • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ.Δημήτριος
  • Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Δημήτρης Ζαβιτσιάνος


Συντόνισε ο Α/Δήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μετάφερε τον Χαιρετισμό Καλωσορίσματος προς τον κ. Καθηγητή, του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και της Δημοτικής Αρχής.

Την λογοτεχνική φλέβα του κ. Παυλάτου, παρουσίασε συνοπτικά, απαγγέλλοντας επιλεγμένα ποιήματα του κ. Καθηγητού, ο κ.Γεώργιος Σπηλιώτης.

Εκπρόσωποι των Πολιτειακών και Πολιτικών Αρχών του Νησιού, σύσσωμη η Ιατρική Οικογένεια και πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια εντυπωσιακή διάλεξη από τον κ.Παυλάτο.

Ο κ. Καθηγητής, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Ιατρικό Σύλλογο για την μεγάλη τιμή που του γίνεται και ανέλυσε με γλαφυρά κατανοητό και λογοτεχνικό τρόπο την ανθρωπιστική αξία της Ιατρικής Επιστήμης, όπου η προσωπική επαφή Ιατρού και Ασθενούς δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα μηχάνημα ή άλλο μέσο υψηλής τεχνολογίας.
Επίσης αναφέρθηκε στους διάσημους Κεφαλλήνες Ιατρούς, οι οποίοι διέπρεψαν διεθνώς προάγοντας την επιστήμη και επεσήμανε το σπουδαίο Ιατρικό έργο, που προσφέρουν οι Ιατροί του Νησιού οι οποίοι αποκομμένοι από τις μεγάλες δυνατότητες των Νοσοκομειακών Κέντρων της Αθήνας, προσφέρουν μοναδικό έργο.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Δεξίωση μέρος των εξόδων της οποίας ήταν προσφορά του επιχειρηματία κ.Κονάδη Ευάγγελου.

 

Για το Δ.Σ του ΙΣΚ

Η Πρόεδρος: Ζαφειρατου Σοφία
Η Γραμματέας: Κομποθέκρα–Κοτσόρου Μαρία

 

Δελτίο Τύπου σε PDF

 

Τελετή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (link):

 

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Χορήγηση δωρεάν ψηφιακής υπογραφής στα μέλη του Συλλόγου

    Αξιότιμες/οι συνάδελφοι,

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφάλισε τη δυνατότητα δωρεάν χορήγησης ψηφιακής υπογραφής στους γιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

    Σκοπός είναι η διευκόλυνση της ψηφιοποίησης διαδικασιών και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με χρήση ψηφιακής υπογραφής. Οι ψηφιακές υπογραφές έχουν νομική ισχύ ισοδύναμη ιδιόχειρης υπογραφής, επειδή συνδέονται κρυπτογραφικά με το υπογεγραμμένο έγγραφο και μπορούν να επαληθευτούν.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

ΔΕΥ-ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10:00 - 14:00
ΤΕΤ: 15:00 - 19:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς