ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΚ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο ΙΣΚ επισημαίνει:

Η επιδημία με τον Covid 19 στη χώρα μας έχει περάσει στη φάση 2. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ , δηλαδή ανάμεσα μας και σε όλη την επικράτεια.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε πολίτης με συμπτώματα γρίπης όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταβολή θα πρέπει να θεωρείται και να θεωρεί τον εαυτό του ως πιθανό κρούσμα και να τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Δηλαδή να παραμένει σπίτι για τουλάχιστον 14 μέρες ενημερώνοντας τον θεράποντα ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ και να προφυλάσσει τους γύρω του.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι αυτά που έχουν καταφύγει στα νοσοκομεία και έχουν σταλεί έλεγχοι. Επειδή όμως στην παρούσα φάση της επιδημίας είναι ανέφικτο να ελεγχθούν όλοι οι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ συστήνεται η παραμονή στο σπίτι σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό όταν τα συμπτώματα είναι ελεγχόμενα.

ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ δεν σημαίνει ότι επειδή στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα είμαστε χαλαροί και δεν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Είναι η ώρα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ του καθενός μας, όπου ανά την χώρα βρισκόμαστε.

Ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια  είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας, οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί και με όποιο τρόπο, να συμβάλλουμε στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση του Κρατικού τομέα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον Κορονοϊό.

 

Για το Δ.Σ. του ΙΣΚ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

 

Κλικ εδώ για το Δελτίο Τύπου (PDF)

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 18:00 - 21:00

Τετάρτη 18:00 - 21:00

Αυστηρά κατόπιν ραντεβού

Για έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή εργασίας απαιτείται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της αίτησης καθώς και η πλήρης εξόφληση των οικονομικών σας οφειλών προς τον ΙΣΚ.

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς