Προσλήψεις προσωπικού στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας, δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών και λήψη μέτρων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, θέτει ως προτεραιότητες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. ενημερώθηκαν για τις κάτωθι ενέργειες που έχουν γίνει προς την Πολιτεία:

 • Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ο Π.Ι.Σ. ζητεί την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το 2012 και την αποπληρωμή του 10% του 2012-2015. Επίσης, ζητεί την επίσπευση των πληρωμών για τους τελευταίους 6 μήνες, καθώς και την υπογραφή των νέων συμβάσεων που εκκρεμούν, προκειμένου οι νέοι ιατροί να ασκήσουν την επιστήμη που διδάχτηκαν στη χώρα τους και να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
 • Όσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία βρίσκεται στα όριά της, η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μονίμων ιατρών για τη στελέχωση όλων των τμημάτων είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
 • Η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών, με τη μεταφορά σε αυτό των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων, της κινητής (ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ) και της ακίνητης περιουσίας που αντιστοιχεί σε αυτά, ήταν αντικείμενο συζήτησης με τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το σχετικό αίτημα έχει τεθεί στη συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους.


Εκστρατεία για τη Γρίπη

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Π.Ι.Σ. βρίσκεται η Δημόσια Υγεία. Ήδη ο Τομέας Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών έχει συνεργαστεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εφοδιασμό των Νοσοκομείων με υλικά για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ύψους 30.000 ευρώ. Το χρηματικό αυτό ποσόν προέρχεται από χορηγία.


Παράλληλα, ο Π.Ι.Σ. εργάζεται πάνω στο θέμα της γρίπης, η οποία θα αρχίσει να εμφανίζεται τους προσεχείς μήνες με επιδημικές εξάρσεις. Η εξάπλωσή της θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την πρόληψη, μέρος της οποίας είναι ο εμβολιασμός.
Ήδη ο Π.Ι.Σ. αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού μέσω των Μ.Μ.Ε, αλλά και ενημερωτικού υλικού (αφίσες, φυλλάδια, κ.λπ.), προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και κυρίως όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων κλπ.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εργάζεται με ταχείς ρυθμούς και μέσω του Ινστιτούτου Ερευνών. Οι 14 τομείς του Ινστιτούτου συνεδριάζουν τακτικά, προκειμένου να προσφέρουν στην Πολιτεία εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περίθαλψης του πληθυσμού.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Δελτίο Τύπου σε PDF

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.

  Θέμα:

  • Κρίσιμη συνάντηση του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέματα συνεχή «κουρέματα» στις αμοιβές των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα

  Με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μαζί με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και το σύνολο των φορέων του κλάδου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το εξοντωτικό clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ιατρικό κόσμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες μικρά και μεγάλα εργαστήρια και ιατρεία.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 18:00 - 21:00

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς