Στη μνήμη του Προέδρου της Καρδιάς μας, Μιχάλη  Βλασταράκου

 

Η πρώτη μας συνάντηση τον Οκτώβριο του 2013 με το Μιχάλη Βλασταράκο, στα γραφεία του ΠΙΣ όπου σαν νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του ΙΣΚ τον επισκέφτηκα, ήταν η αρχή μιας σχέσης αλληλοεκτίμησης και σεβασμού που εξελίχθηκε σε σχέση φιλίας και αγάπης.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος δεν ήταν τυπικά ένας Πρόεδρος του ΠΙΣ. Ήταν ευγενής, πρόσχαρος, δοτικός, ενωτικός άνθρωπος. Ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους μας. Ένας άνθρωπος με όραμα, ένας πιστός οπαδός του Ιπποκρατικού ιδεώδους.

Τιμούσε και σεβόταν όλους τους συναδέλφους του και τους πολιτικούς του αντιπάλους διαχειριζόμενος τις κρίσεις πάντα με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Εμένα προσωπικά με τίμησε με τη φιλία του όλα αυτά τα χρόνια και με την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου επιλέγοντάς με για συνοδοιπόρο του στο συνδικαλιστικό τομέα. Όταν το όραμά του για τη δημιουργία Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ έγινε πραγματικότητα και πάλι με τίμησε αναθέτοντας μου τον Τομέα Παιδιατρικής, Ιατρικής Εργασίας και Ιατρικού Τουρισμού.

Τίμησε τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας δείχνοντας αμέριστο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Συλλόγου μας και κατά την περίοδο των σεισμών του 2014 οπού μας στήριξε ηθικά και έμπρακτα αλλά και με την παρουσία του στο νησί μας το 2015, σε μια δύσκολη στιγμή για τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Το 2017, κατόπιν επικοινωνίας μας, η παρέμβασή του έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων της Ιθάκης με στρατιωτικούς Ιατρούς.

Μόνο τυχερός και υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται όποιος γνώρισε και κατάλαβε έναν τέτοιο άνθρωπο. Από τα βάθη της καρδιάς μου τον ευχαριστώ για όσα πρόσφερε ως άνθρωπος, επιστήμονας, συνδικαλιστής, ιατρός όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλη την ιατρική κοινότητα.

Καλό σου Ταξίδι, αγαπημένε Πρόεδρε της Καρδίας μας!!!

Σοφία Ζαφειράτου,
Παθολόγος
Πρόεδρος του ΙΣΚ

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 του νόμου 4675/2020 (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020)

     

    1. ΓΕΝΙΚΑ

    Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 «Τρόπος διάθεσης αντιβιοτικών φαρμάκων»  του νόμου 4675/2020 «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020).

     

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 17:30 - 20:30

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς