Ο ΙΣΚ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΓΝΝΚ  με τις παραιτήσεις του Διευθυντού κ. Γιαννάτου Ευάγγελου ,της Επιμελήτριας Α΄ κ. Κόκκινου Βασιλικής, σύσσωμου του Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού και των δύο Επιμελητών Α' και Β' της Παθολογικής Κλινικής ,στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση  που συγκλήθηκε την Παρασκευή 12/4/2019 καταθέτει το ακόλουθο ψήφισμα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στηρίζοντας τις αποφάσεις τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε επιτέλους να ακουστεί η κραυγή αγωνίας τους και να παραμείνουν  στις θέσεις  που  επί δεκαετίες υπηρετούν επιτυχημένα.

Στηλιτεύουμε συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα ,την αξιοπρέπεια και την επιστημοσύνη συναδέλφων που δίνουν καθημερινό αγώνα ,με μοναδικό τους σκοπό την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας
και την εξασφάλιση του αγαθού της Υγείας που δικαιούται ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει.

Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας ,την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ , την Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη ,τον Αντιπεριφερειάρχη ,τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς να  συλλογιστούν τις συνέπειες της μη λειτουργίας της ΜΤΝ αλλά και της Παθολογικής Κλινικής που πρακτικά κλείσιμο της σημαίνει κλείσιμο του Νοσοκομείου αφού αποτελεί τον κύριο κορμό της λειτουργίας ενός Νοσοκομείου. Συνέπειες για τον μόνιμο πληθυσμό των νησιών μας αλλά και για τον τουρισμό .
            Ας κατανοήσουν οι σχεδιαστές της πολιτικής στην Υγεία επιτέλους ότι Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές δεν υφίσταται.

Άμεσες – Υπέρ-επείγουσες ανάγκες και Αιτήματα μας είναι:

 1. Η άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού  προσωπικού. Δεν είναι δυνατή η λειτουργία σε ασφαλή όρια ενός Νοσοκομείου με 50% του   νοσηλευτικού προσωπικού και 45%  ιατρικού προσωπικού λιγότερο, από το προβλεπόμενο στον κανονισμό του.
 2. Η δημιουργία αυτόνομου ΤΕΠ (Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών).
 3. Η λειτουργία με προκηρύξεις θέσεων της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) .
 4. Η αμεσότατη κάλυψη θέσεων επικουρικού προσωπικού ,όχι μόνο ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού και παραϊατρικού.
 5. Τουλάχιστον για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου άμεση κάλυψη με μετακίνηση προσωπικού από Νοσοκομεία εντός της ΥΠΕ και όχι από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που είναι ήδη αποψιλωμένες και λειτουργούν οριακά.

             Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν σήμερα αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών στην Δημόσια Υγεία και οι υπεύθυνοι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και όχι να τα μεταφέρουν προς επίλυση στους εργαζόμενους σε αυτήν.

            Η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να εργάζεται  για την επίλυση των  προβλημάτων και όχι να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα λειτουργώντας στυγνά τεχνοκρατικά σε έναν χώρο που το ανθρωποκεντρικό στοιχείο είναι το σημαντικότερο για την βιωσιμότητά του. Οφείλει επίσης να σέβεται τους εργαζόμενους και να τους εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και όχι να τους αποδιοργανώνει και να τους οδηγεί σε απόγνωση και συνειδησιακή σύγκρουση. Οι παραιτήσεις τους πρέπει να αναστραφούν και οι υπαίτιοι να απομακρυνθούν.

Αρ.Πρωτ: 101
Αργοστόλι, 28100 Αργοστόλι: 15-04-19

 

H Πρόεδρος: ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ 

O Γεν. Γραμματέας: ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

Δελτίο Τύπου (PDF)

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.

  Θέμα:

  • Κρίσιμη συνάντηση του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέματα συνεχή «κουρέματα» στις αμοιβές των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα

  Με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μαζί με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και το σύνολο των φορέων του κλάδου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το εξοντωτικό clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ιατρικό κόσμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες μικρά και μεγάλα εργαστήρια και ιατρεία.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 17:30 - 20:30

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς