H κρίση στο Υγειονομικό σύστημα της χώρας μας βαθαίνει καθημερινά ως απόρροια των εξοντωτικών δημοσιονομικών περιορισμών. Σε όλα τα επίπεδα παροχής Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό είναι δραματικές με αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία των Μονάδων Υγείας, οι οποίες λειτουργούν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αφουγκραζόμενοι ως Ιατρικός Σύλλογος τα προβλήματα που προκύπτουν στις δομές των νησιών μας και μετά από την συνάντηση μας με τον νέο Διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κ. Δημουλιό Δημήτριο κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ την Τετάρτη 28/2/2018 καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις:

 1. Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο λόγω των επικείμενων αποχωρήσεων (συνταξιοδότηση δύο συναδέλφων Παθολόγων και ενός Ακτινοδιαγνώστη) κινδυνεύει με περαιτέρω υποστελέχωση και υποβάθμιση της λειτουργίας του και των παρεχομένων υπηρεσιών του.
 2. Εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου οι ανάγκες στελέχωσής του είναι επιβεβλημένες καθώς καλύπτει υγειονομικά ένα σημαντικό τμήμα του νησιού.
 3. Το εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,όσο προσπάθειες και να καταβάλλει είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω θεωρούμε ότι είναι ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ με δύο τουλάχιστον ειδικευμένους Παθολόγους και ένα Ακτινοδιαγνώστη σε πρώτη φάση και βέβαια με περαιτέρω στελέχωση και αναβάθμιση του ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στο ρόλο του και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Αν οι αρμόδιοι Φορείς ( Υπουργείο και 6η ΥΠΕ) δεν κινητοποιηθούν και δεν προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες εντός του τρέχοντος μηνός, φοβούμαστε ότι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο θα οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας του.

Η περιοχή της Πάλλης έχει ανάγκη και δικαιείται μια αξιόπιστη και πλήρως στελεχωμένη Μονάδα Υγείας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

Ο ΙΣΚ θα στέκεται δίπλα στους συναδέλφους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις προσπάθειες του διοικητή του Μαντζαβινατείου και θα κοινοποιήσει στους αρμόδιους φορείς τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του.

Σκοπός και μέλημα μας είναι η αξιόπιστη παροχή υγείας στους κατοικούς και επισκέπτες των νησιών μας.

Tέλος ας αποδείξουμε στους δωρητές των νοσοκομείων μας αλλά και στους εν δυνάμει δωρητές ότι είμαστε ικανοί ως Κράτος και ως κοινωνία αν όχι να αναβαθμίσουμε τουλάχιστον να λειτουργήσουμε αξιοπρεπώς και με αξιοπιστία τις όποιες δωρεές τους.


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος: ΣΟΦΙΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ
Η Γ. Γραμματέας: ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑ-ΚΟΤΣΟΡΟΥ

 

Aνακoίνωση σε PDF

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.

  Θέμα:

  • Κρίσιμη συνάντηση του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέματα συνεχή «κουρέματα» στις αμοιβές των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα

  Με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μαζί με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και το σύνολο των φορέων του κλάδου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το εξοντωτικό clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ιατρικό κόσμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες μικρά και μεγάλα εργαστήρια και ιατρεία.

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 18:00 - 21:00

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς