Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία»

5 Οκτωβρίου 2019
Πάτρα, Πολυχώρος Αγορά Αργύρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» στοχεύοντας στην αλληλοενημέρωση με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζει τις εκδηλώσεις με τίτλο «Η Ρευματολογία στην Ιατρική κοινότητα». Η επιτυχία της περυσινής ημερίδας με θέμα «Φλεγμονώδης Οσφυαλγία», αλλά και η καθημερινή ιατρική πρακτική δείχνει ότι η ανάγκη επικοινωνίας των Ρευματολόγων με την υπόλοιπη Ιατρική κοινότητα είναι επιτακτική. Γιατί οι σωστά ενημερωμένοι Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι, Ορθοπεδικοί, αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι πίσω από ένα κοινό σύμπτωμα, όπως η αρθρίτιδα, μπορεί να κρύβεται ένα σοβαρό ρευματικό νόσημα. Η έγκαιρη διάγνωση, η παραπομπή του ασθενή στον Ρευματολόγο και η πρώιμη εφαρμογή των σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών βελτιώνουν σημαντικά τη φυσική πορεία του ρευματικού νοσήματος.

Η φετινή Ημερίδα με θέμα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική κοινότητα: Οξεία Μονοαρθρίδα», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στην Πάτρα, στον Πολυχώρο Αγορά Αργύρη.

Η οξεία μονοαρθρίτιδα είναι σοβαρή και επείγουσα ιατρική κατάσταση, που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Αποτελεί συχνά την πρώτη κλινική εκδήλωση πολλών νοσημάτων. Η πρόγνωση της εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση και την άμεση θεραπεία.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 19:00 το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολυχώρου Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, 262 21 Πάτρα), όπου μια ομάδα από έμπειρους ομιλητές με διαλέξεις και παρουσιάσεις επιλεγμένων περιστατικών καθώς και τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού, εγγυώνται την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και αφορά αποκλειστικά Επαγγελματίες Υγείας.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής με 8 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Π. Γεωργίου Συντονιστής Διευθυντής Ρευματολογικού Τμήματος

Γ.Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»

 

Κλικ εδώ για το δελτίο τύπο (PDF)

 

 

Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα Φλεγμονώδης Οσφυαλγία

 

 

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 του νόμου 4675/2020 (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020)

     

    1. ΓΕΝΙΚΑ

    Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 «Τρόπος διάθεσης αντιβιοτικών φαρμάκων»  του νόμου 4675/2020 «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A 54 - 11.03.2020).

     

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 17:30 - 20:30

 

Π.Ι.Σ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς