Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, στην Κεντρική Αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης με την συνεργασία του Αντιδημάρχου Υγείας –Πρόνοιας κ. Κεκάτου Ευάγγελου σε μία σεμνή αλλά έντονα συναισθηματικά φορτισμένη Τελετή, τίμησε τον Καθηγητή κ. Φώτη Παυλάτο.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σοφία Ζαφειράτου προσέφερε συμβολικά και σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού της Ιατρικής Οικογένειας του Νησιού, Τιμητική Πλακέτα στον κ. Παυλάτο, για το σύνολο του με διεθνή ακτινοβολία, Εκπαιδευτικού του Έργου και γενικότερα της ανεκτίμητης προσφοράς του στον χώρο της Επιστήμης, με την καθιέρωση, μεταξύ των άλλων και του “Pavlatos Test”.

20161006 deltio typou iatrikos syllogos kefalonias tima ton kathigiti foti paulatoΤην εκδήλωση που χαιρέτησαν οι:

  • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ.Δημήτριος
  • Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Δημήτρης Ζαβιτσιάνος


Συντόνισε ο Α/Δήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μετάφερε τον Χαιρετισμό Καλωσορίσματος προς τον κ. Καθηγητή, του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και της Δημοτικής Αρχής.

Την λογοτεχνική φλέβα του κ. Παυλάτου, παρουσίασε συνοπτικά, απαγγέλλοντας επιλεγμένα ποιήματα του κ. Καθηγητού, ο κ.Γεώργιος Σπηλιώτης.

Εκπρόσωποι των Πολιτειακών και Πολιτικών Αρχών του Νησιού, σύσσωμη η Ιατρική Οικογένεια και πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια εντυπωσιακή διάλεξη από τον κ.Παυλάτο.

Ο κ. Καθηγητής, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Ιατρικό Σύλλογο για την μεγάλη τιμή που του γίνεται και ανέλυσε με γλαφυρά κατανοητό και λογοτεχνικό τρόπο την ανθρωπιστική αξία της Ιατρικής Επιστήμης, όπου η προσωπική επαφή Ιατρού και Ασθενούς δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα μηχάνημα ή άλλο μέσο υψηλής τεχνολογίας.
Επίσης αναφέρθηκε στους διάσημους Κεφαλλήνες Ιατρούς, οι οποίοι διέπρεψαν διεθνώς προάγοντας την επιστήμη και επεσήμανε το σπουδαίο Ιατρικό έργο, που προσφέρουν οι Ιατροί του Νησιού οι οποίοι αποκομμένοι από τις μεγάλες δυνατότητες των Νοσοκομειακών Κέντρων της Αθήνας, προσφέρουν μοναδικό έργο.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Δεξίωση μέρος των εξόδων της οποίας ήταν προσφορά του επιχειρηματία κ.Κονάδη Ευάγγελου.

 

Για το Δ.Σ του ΙΣΚ

Η Πρόεδρος: Ζαφειρατου Σοφία
Η Γραμματέας: Κομποθέκρα–Κοτσόρου Μαρία

 

Δελτίο Τύπου σε PDF

 

Τελετή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (link):

 

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Συζήτηση του προσχεδίου νόμου για την Π.Φ.Υ. στη Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

    Αθήνα 24/4/2017

    Το προσχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας το Σάββατο 22 Απριλίου 2017. Στη συνδιάσκεψη τέθηκαν επίσης προς συζήτηση τα σχέδια που πρότειναν ο Τομέας Πρωτοβάθμιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Ινστιτούτου Μελετών του Π.Ι.Σ., οι Σύλλογοι των 5 Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, καθώς και άλλες μεμονωμένες προτάσεις, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου2017, που είναι δεσμευτικές για τον Π.Ι.Σ..

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 18:00 - 21:00

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς