Η διασφάλιση της υγείας του πολίτη αποτελεί αναφαίρετο και πρωταρχικό δικαίωμα του, καθώς και υποχρέωση κάθε οργανωμένου κράτους προς το φορολογούμενο πολίτη. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν ή απουσιάζουν, προβάλλοντας ως πρόσχημα μονίμως την οικονομική κρίση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφ/νίας τους απαντά:


Ας βάλουν τις προταιρεότητες τους. Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο πολίτης νοσεί οικονομικά και σωματικά. Ο ΙΣΚ, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται συνεχώς στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνει προβλήματα, να προτείνει λύσεις που δεν εισακούγονται και να παρακαλεί. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο τρόπο δράσης ή δύναμης στα χέρια μας.

Πλέον το μόνο που μένει είναι να καλούμε τους εκλεκτούς συναδέλφους να συνεχίσουν την προσφορά τους, πάνω από τις δυνάμεις τους, για να καλύψουν την ανεπάρκεια του κράτους μέχρις ότου αυτό αφυπνιστεί. (Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην είναι αργά για όλους μας). Σημείωση: Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι ευκαιριακές λύσεις κάλυψης νοσοκομειακών αναγκών από γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας ή από νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μορφή της επίταξης αποτελεί επικίνδυνο, σπασμωδικό και αντιδημοκρατικό χειρισμό.

 

 

Τελευταία Ανακοίνωση Π.Ι.Σ.

  • Συζήτηση του προσχεδίου νόμου για την Π.Φ.Υ. στη Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

    Αθήνα 24/4/2017

    Το προσχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας το Σάββατο 22 Απριλίου 2017. Στη συνδιάσκεψη τέθηκαν επίσης προς συζήτηση τα σχέδια που πρότειναν ο Τομέας Πρωτοβάθμιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Ινστιτούτου Μελετών του Π.Ι.Σ., οι Σύλλογοι των 5 Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, καθώς και άλλες μεμονωμένες προτάσεις, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου2017, που είναι δεσμευτικές για τον Π.Ι.Σ..

Ορκος του Ιπποκράτη

Ιπποκράτης"Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε..."

Ο Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος ΚεφαλονιάςΗ Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας φέρει ημερομηνία 07/03/1924.

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ. για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Διοικητικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατόπιν αρχαιρεσιών, που είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο φέρει την ημερομηνία: 20/06/1954

 

 

Συνεργασία με Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. (Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων)

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο εξυπηρέτησης του συλλόγου είναι:

Δευτέρα 12:00 - 15:00

Τετάρτη 18:00 - 21:00

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Βεργωτή 20
Αργοστόλι, Κεφαλονιάς